Zavolejte nám

Obraťte se na nás se svými dotazy přes e-mail nebo telefon.

V pracovní dny od 9:00 do 17:00

+420 777 523 225

Autorizovaný partner

GeoTrust Partner   RapidSSL

Ze světa certifikátů

Nacházíte se zde: SSL certifikáty » Blog » Ze světa certifikátů

Závažná chyba v OpenSSL - Heartbleed

Blog | vloženo 8. 4. 2014
Včera byla objevena závažná chyba v knihovně OpenSSL, která je využívána mimo jiné na mnoha webových a mailových serverech pro šifrování komunikace.

Vznikla Rada certifikačních autorit pro bezpečnost

Ze světa certifikátů | vloženo 25. 2. 2013
Světové certifikační autority se spojily, aby mohly lépe bojovat proti stále se rozvíjejícím hrozbám kyberkriminality. Společná snaha bude směřovat k šíření informací a k usilování o zlepšení internetové bezpečnosti. Rada certifikačních autorit pro bezpečnost (Certificate Authority Security Council – CASC) tak bude činit pomocí zvyšování veřejného povědomí o webové bezpečnosti, rozšiřování vzájemné spolupráce a podpory. Mezi zapojené autority patří mimo jiné Symantec, Go Daddy, GlobalSign a Entrust.

Změny v autentifikačním procesu Symantec

Ze světa certifikátů | vloženo 25. 1. 2013

Během minulého roku došlo k pár změnám v ověřovacím procesu firmy Symantec. Několik změn nastalo i u produktů. Podívejte se s námi na stručný přehled těch hlavních.


Jak poznat zabezpečené stránky?

Ze světa certifikátů | vloženo 19. 9. 2012

Jak poznat webovou stránku, která je správně zabezpečená proti odposlouchávání přenosů? Jak se dozvíte, že jste na zabezpečené stránce? O tom je dnešní krátký článek.

Pokud vám uniklo, co vlastně SSL certifikát je, zjednodušeně můžeme říct, že se jedná o prostředek, který nám umožňuje zašifrovat komunikaci mezi osobou a webovou stránku a tím chrání vás i stránku před odposloucháváním komunikace. Pokud je navíc certifikát vystavený ověřenou autoritou, můžete si být zároveň jistí, že stránka, na které jste je ta, za kterou se vydává.


SAN certifikáty - jeden certifikát pro více domén

Ze světa certifikátů | vloženo 27. 6. 2012
Potřebujete zabezpečit více domén zaráz ať už pro sdílený hosting nebo více aplikací na stejném serveru? Odpovědí jsou UC/SAN certifikáty.
Strana: 2