Zavolejte nám

Obraťte se na nás se svými dotazy přes e-mail nebo telefon.

V pracovní dny od 9:00 do 17:00

+420 777 523 225

Autorizovaný partner

GeoTrust Partner   RapidSSL

Vznikla Rada certifikačních autorit pro bezpečnost

vloženo 25. 2. 2013

Světové certifikační autority se spojily, aby mohly lépe bojovat proti stále se rozvíjejícím hrozbám kyberkriminality. Společná snaha bude směřovat k šíření informací a k usilování o zlepšení internetové bezpečnosti. Rada certifikačních autorit pro bezpečnost (Certificate Authority Security Council – CASC) tak bude činit pomocí zvyšování veřejného povědomí o webové bezpečnosti, rozšiřování vzájemné spolupráce a podpory. Mezi zapojené autority patří mimo jiné Symantec, Go Daddy, GlobalSign a Entrust.

CASC je odpovědí na stále se zlepšující sítě hackerů, kyberkriminální organizace, ale také státem sponzorované špionáže. Kromě vlastních snah jako je větší zapojení SSL certifikátů jakožto bezpečnostního standardu, CASC podporuje a pomáhá CA/ Browser Forum i dalším sdružení v jejich práci, která zlepšuje bezpečnost SSL ceritifikátů i ceritfikačních autorit.

CASC také informovala o první sérii naučných počinů, které se budou zabývat zejména výhodami OCSP protokolu pro administrátory webu, prodejce softwaru, vývojáře prohlížečů, ale také pro samotné uživatele. Tyto informace bude CASC šířit za pomocí příspěvků na blozích, konferencích atd.

CASC citace:
„SSL je i nadále momentálně nejrozšířenějším úspěšným šifrovacím systémem na světě," říká Dean Coclin, CASC. „Jako spojená skupina největších světových poskytovatelů SSL certifikátů vzájemně spolupracujeme na věcech s nejvyšší prioritou, a zároveň uznáváme hodnotu předchozích úsilí a budeme jej nadále rozvíjet za účelem zvýšení bezpečnostních standardů a vzniku prostředí, které chápe nebezpečí a je odhodlán zavést nutná zlepšení.