Zavolejte nám

Obraťte se na nás se svými dotazy přes e-mail nebo telefon.

V pracovní dny od 9:00 do 17:00

+420 777 523 225

Autorizovaný partner

GeoTrust Partner   RapidSSL

Změny v autentifikačním procesu Symantec

vloženo 25. 1. 2013
Během minulého roku došlo k pár změnám v ověřovacím procesu firmy Symantec. Několik změn nastalo i u produktů. Podívejte se s námi na stručný přehled těch hlavních.

Nadále už v SAN poli certifikátu nelze uvádět IP adresu, ani jméno serveru. Jako SAN se u všech SSL certifikátů od 1. července 2012 uvádí common name, tedy adresa, kterou zadáváte do URL řádku.

Momentálně je maximální platnost certifikátu 60 měsíců. Jelikož při včasném prodlužování přidáváme měsíce navíc, maximální podporovaná platnost certifikátu se změnila na 4 roky. Od 1. dubna 2015 se ale platnost certifikátů sníží na 3 roky + 90 dnů po obnovení.


Změny v autentifikačním procesu

K položkám, které se dají uvést ve vašem certifikátu patří nově i tzv Organizační jednotka, neboli organization unit, toto pole umožňuje rozlišit jednotlivé oddělení firmy, tedy například IT, marketing, účetní oddělení apod. Toto pole není povinné, ale pokud jej vyplníte, bude certifikační autorita ověřovat jeho platnost.

Pole adresy uvedené ve veřejném klíči musí odrážet skutečné sídlo společnosti, tak, jak je uvedeno v POR dokumentech, případně je potřeba doložit legální platnost adresy.

Ke změnám došlo i v oblasti ověřování doménových práv. V případě, že Whois záznamy ukazují rozdílnou organizaci než samotné pole se jménem organizace, je jediná dovolená autentizace metoda DRC e-mailového kontaktu uvedeného ve Whois záznamu.

Nastane-li situace, že se nepodaří lokalizovat telefonní číslo třetí strany, je dalším krokem tzv. Professional Opinion Letter (tj. dokument, který musí vyplnit advokát a kde potvrdí dodané údaje). Pro ověření zákazníka poskytovatelem služeb lze akceptovat například telefonní účty.

Ačkoliv některé změny mohou přinášet větší či menší komplikace, věříme, že jsou všechny ku prospěchu bezpečnosti vás, našich zákazníků, i vašich dat.
Symantec 2012